Afgelopen maandag werd voor de 64e keer de titel ‘Eerste Kok van België’ uitgereikt door de Gastronomische Club Prosper Montagné.
Glenn Verhasselt, chef van Sir Kwinten in Lennik kaapte de hoofdprijs weg. Na zijn vorige deelnames waar hij tot twee maal toe tweede werd was het de derde en goeie keer voor Glenn. In deze slopende meesterschapswedstrijd moeten de kandidaten een driegangenmenu bereiden op basis van een aantal vooraf gekende ingrediënten. Deze gerechten worden vakkundig geproefd door chefs, recensenten en mensen uit het vak. Er wordt niet enkel gelet op smaak van de gerechten maar ook op de technieken, hygiëne en productkennis die de kandidaten voor de dag brengen.
Glenn werd uiteindelijk tot winnaar bekroond voor Bart Hoornaert van La Durée ** en Lukas Moonens van Bistro Margaux *.
Restaurant Sir Kwinten in Lennik is een ‘wijnrestaurant’ waar Yanick Dehandschutter als sommeliers de wijnen serveert. Hij werd in 2013 al verkozen als ‘Beste sommeliers van België’ door diezelfde club Prosper Montagné.
Voor mee info en reservatie: www.sirkwinten.be
Bekijk deze klant ook op Eventonline:
http://www.eventonline.be/detail/toprestaurant-lennik-sir-kwinten/