Coeur Catering ontving met trots de “Sustainability Award” tijdens de Event Catering Awards 2024 van Gault&Millau Belux, een prachtige erkenning voor hun jarenlange toewijding aan duurzaamheid.
Al vele jaren is duurzaamheid bij Coeur Catering geen loze belofte, maar een integraal onderdeel van hun DNA. Sinds de lancering van hun E-Coeur toekomstbestendigheidsplan in 2018 worden alle beslissingen door een duurzame bril bekeken. Dit plan heeft een 360° aanpak waarbij duurzaamheid in alle aspecten van de bedrijfsvoering wordt geintegreerd en gedragen en bijgestuurd door alle medewerkers.
Hun duurzame aanpak omvat vanzelfsprekende maatregelen, zoals het gebruik van lokale, biologische seizoensproducten, het serveren van dagverse vis via “NorthSeaChefs”, het aanbieden van wijnen van het Europese vasteland, huisgemaakte suikervrije frisdranken en een menu met minstens 50% vegetarische gerechten, opwekken van eigen stroombehoefte via zonnepanelen. Daarnaast betrekt Coeur Catering zowel klanten als medewerkers bij hun missie en versterken ze hun sociale impact door goede doelen te ondersteunen en nauw samen te werken met lokale sociale impactondernemingen.
Omdat het onmogelijk is om alle milieu-impact volledig te vermijden, werkt Coeur Catering samen met Go Forest, een organisatie die de strijd aangaat tegen klimaatverandering door voedselbossen te planten, biodiversiteit te bevorderen en ontbossing tegen te gaan. Samen streven ze ernaar om tegen 2030 minstens 20.000 bomen te planten. Tijdens klantenevenementen vervangen ze de traditionele goodiebag door het meegeven van jonge boompjes, waarmee ze duurzaamheid op een tastbare en concrete manier uitdragen.
Wil je meer te weten komen over hun duurzaamheidsplan, check dan deze link https://coeurfortheplanet.coeurcatering.be/